Gewoon een mens, een heerlijk mens

Gewoon een mens, een heerlijk mens 150 150 Bureau Groen

Voor Edith Schouten heeft de vrouw van Guillaume Groen van Prinsterer maar weinig geheimen meer. Na tien jaar speuren, lezen, schrijven, schrappen en schaven kon ze onlangs “Zoveel liefde” presenteren: een historische roman over Betsy Groen van Prinsterer.

Reformatorisch Dagblad, 4 juni 2018

Gewoon een mens, een heerlijk mens

Edith Schouten zoekt identificatie met Betsy Groen van Prinsterer

Voor Edith Schouten (74) heeft de vrouw van Guillaume Groen van Prinsterer maar weinig geheimen meer. Na tien jaar speuren, lezen, schrijven, schrappen en schaven kon ze onlangs Zoveel liefde presenteren: een historische roman over de negentiende-eeuwse Reveilvrouw Betsy Groen van Prinsterer. „Ik heb van haar geleerd om mezelf uit te spreken.”